RODOSLOV ŽUGIĆA

BLOG RODOSLOVA ŽUGIĆA

ОБНОВЉАЊЕ ЦРКВЕ У НОВАКОВИЋИМА

zugic | 13 Januar, 2017 14:43


 
АТЛАС БАНКА
505-142948-64
ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА
ЦРКВЕНИ ОДБОР НОВАКОВИЋИ (обавезно назначити)
e-mail: projekatonove@gmail.com
Телефон: +38269987577 (Радош Жугић)


ОБНОВЉАЊЕ ЦРКВЕ У НОВАКОВИЋИМА
 
Црквени одбор Новаковћи и Прва интернет ТВ ''ЉУДИ ГОВОРЕ'' позивају све браственике родослова Жугића, пријатење, родбину, кумове, зетове и познанике, да својим благодарним дјелима, колико им могћности дозвољавају, помогну Пројекат  обнове Цркве Светог Георгија у Новаковићима, код Жабљака, која је саграђена 1895. године. 
Посебно се обраћамо Жугићима из Босне, Србије и из свијета, јер је та Црква сабирно сочиво нашег поријекла...

***

Вриједно је поменути да је цркву градио народни умјетник Саво Шћепанов Жугић.
Израдио је и осликао иконостас, а познте су његове иконе Светог Јована Крститеља (посвећена његовом оцу Шћепану), Светог Матеја (посвећена нјеговој жени Мари, за њено здравље), звоник цркве, као и многе друге иконе, али и споменик и уклесана слова,  свом сину јединцу Раду, који се налази у гробљу поред Цркве.

***

27. августа 2016. године, Цркву у Новаковићима је посјетио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је том приликом изразио велико задовољство због покренуте акције за обнову наше светиње и благословио рад нашег Црквеног одбора.
Уз благослов Његовог Преосвештенства настављамо нашу акцију, до испуњења нашег коначног циља, ОБНОВЕ ЦРКВЕ У НОВАКОВИЋИМА.
 


Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb